Zakelijke vaartochten

Tweemast Topzeilschoener

Wylde Swan

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Wylde Swan

De leukste klas van Nederland

Jonge oceaanvaarders kwamen eind april 2014 terug in Nederland van een educatieve zeilreis over de Atlantische oceaan.

De 19 leerlingen werden in IJmuiden uitbundig begroet door een grote groep familie en vrienden. Zij deden hun reguliere schoolwerk tijdens een oceaan-oversteek vanaf St.Maarten naar Nederland. Met uitsluitend een tussenstop op de Azoren zijn ze aan het varen geweest, op de grootste tweemast topzeilschoener ter wereld: de Wylde Swan.

De Wylde Swan heeft in de winter van 2013/2014 verschillende educatieve reizen gemaakt naar de Caribbean en terug. In de zomer van 2018 gaat zij de eer verdedigen in de Tall Ships Race, die in juli start in Harlingen. In 2011 was de Wylde Swan over-all winnaar in deze wedstrijd tegen de grootste zeilschepen ter wereld.

Voordat het echter zover was, konden middelbare scholieren in mei 2014 korte gastcolleges volgen aan boord van de Wylde Swan.
Havo / VWO konden zich aanmelden voor de leukste klas van Nederland en kregen les van bekende wetenschappers zoals Lieven Scheire (bekend van Proefkonijnen) en Diederik Jekel.

In 2025 keert SAIL na 10 jaar terug met een drie-dubbel jubileum: de meest spectaculaire editie ooit! Samen vieren we de 10e editie van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, 50 jaar SAIL én de 750ste verjaardag van onze hoofdstad. In het nautische decor van internationale Tall Ships en duizenden bootjes komen 2,3 miljoen bezoekers van 20 tot en met 24 augustus 2025 bij elkaar. De IJ-haven kleurt oranje en tot en met de NDSM-werf beleeft u 5 dagen lang verbroedering en top entertainment op het water. Hier moet u bij zijn!

Gallerij

1 Foto's

Feiten

Wylde Swan

Type

Tweemast Topzeilschoener

Vlag

Nederland

Thuishaven

Makkum

Breedte

7.30

Passagiers

14

Hoogte

43

Lengte

62

Zeil oppervlak

1130

Snelheid onder zeil

15

Laatste refit

2010

Passagiers

96-120

Bouwjaar

1920

Bezoek aan sail amsterdam

2015

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!