Heineken hijst de zeilen voor SAIL 2025

18 april 2024

AlgemeenPersPartners

Amsterdamse bierbrouwer officieel partner van tiende editie

Amsterdam, 18 april 2024 - De tiende editie van SAIL in Amsterdam gaat mede mogelijk gemaakt worden met hulp van Heineken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoofdsponsor van het grootste evenement van Nederland. Van woensdag 20 tot en met zondag 24 augustus 2025 staat Amsterdam vijf dagen lang in het teken van verbroedering op en om het water. Meer dan 800 schepen en hun crewleden vanuit heel de wereld komen dan met meer dan twee miljoen bezoekers samen om de nautische historie met elkaar te vieren; wereldbeelden uit iedere windstreek komen dan samen op het IJ. “Een samenwerking die past als een jas” aldus Maarten Schuurman, algemeen directeur van HEINEKEN Nederland. “Al anderhalve eeuw zijn we brouwer van gezelligheid en leverancier van plezier. We geloven dat je de beste momenten met elkaar beleeft en SAIL 2025 is hét moment bij uitstek om samen met elkaar te genieten. Bovendien is Heineken partner van het eerste uur, we waren er in 1975 ook al bij en alle edities van het vrij toegankelijke evenement die daarop volgden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Heineken van de partij is.”  

 

null

Heineken aan boord

Aan de exacte invulling van hoofdsponsor Heineken in aanloop en tijdens SAIL 2025 wordt de komende maanden verder vormgegeven, één ding is zeker: het wordt een feest viering van culturen op water en kade, voor en door ‘Nederland Waterland’. Heineken gaat als partner in ieder geval een bijdrage leveren op het gebied van merkactivatie op social media, in retail en het horeca domein, bij events en feesten en vanzelfsprekend duurzaamheid. Bovendien zal er veel aandacht zijn voor de 0.0%-producten van Heineken, passend bij het nautische karakter van het grootste evenement van Nederland  

Driedubbel feest

SAIL 2025 kent een extra feestelijk tintje omdat de hoofdstad dan ook de 750e verjaardag viert. In 1975 werd SAIL voor de eerste keer georganiseerd ter ere van de 700e verjaardag van de hoofdstad. Dus is het in 2025 opnieuw feest: 750 jaar Amsterdam én 50 jaar SAIL. Maar dat is nog niet alles! In 2020 kon SAIL in verband met de pandemie niet doorgaan, daardoor werd de 10 jubileumeditie doorgeschoven naar 2025: Driedubbel feest dus en een uniek moment om mensen vanuit alle windstreken te ontvangen.  

Amsterdam 750

Heineken® is geboren en getogen in Amsterdam; als trotse inwoner leveren we heel graag een actieve bijdrage aan de festiviteiten in het jubileumjaar waaronder SAIL 2025. Niet alleen omdat we een prachtige geschiedenis delen, maar juist ook omdat we anno nu bruisend onderdeel zijn van de kleurrijke samenleving die de stad rijk is. Van de typisch Amsterdamse kroeg tot het terras. De club of het stadion. De buurtborrel, de picknick in het park of housewarming. Als werkgever en Experience voor bierliefhebbers. Heineken® zit in de haarvaten van de stad en brengt leven in de brouwerij, en daarom zijn we erbij. Samen met en voor de Amsterdammers en iedereen die de stad een warm hart toedraagt gaan we er een onvergetelijk vieringsjaar van maken. We kunnen niet wachten om de zeilen te hijsen. 

 

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten