Bevestigd 2020

Tall Ships

Alexander von Humboldt II

Avontuur en lef

Alexander von Humboldt II

Alexander von Humboldt II is gebouwd als een traditionele bark rig. Dat betekent dat de voorste en hoofdmast vierkante zeilen dragen, terwijl het achtersteven gaffel zeilen draagt. In totaal wordt Alex-2 aangedreven door 24 zeilen met een zeiloppervlak van 1.360 m2. Met genoeg wind behaald ze een snelheid van wel 14 knopen, mocht de wind niet helemaal meezitten dan helpt een motor met 750 pk om de volgende haven op tijd te bereiken.

Terwijl het tuig lijkt op dat van een windjammer die 150 jaar geleden werd gebouwd, is de veiligheids- en reddingsuitrusting van de Alex-2 absoluut up-to-date. Radar-, radio- en satellietcommunicatie, elektronische kaarten, reddingsvlotten, twee snelle rubberboten en vele andere aspecten maken het een modern schip wat gemakkelijk te navigeren is.

Alex-2 is eigendom van, en wordt geëxploiteerd door Deutsche Stiftung Sail Training, gevestigd in Bremerhaven, de thuishaven van de Bark. DSST is een non-profit liefdadigheidsorganisatie. Het doel is om traditionele zeilreizen aan te bieden aan mensen van alle leeftijden, maar vooral voor jonge mannen en vrouwen van 15-25 jaar.

Bouwjaar

2011

Vlag

Thuishaven

Lengte

57

Hoogte

36.85

Zeiloppervlak

1360

Snelheid onder zeil

14

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Crew

24

Passagiers

55

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven