Van luxe charter naar privéjacht

Aphrodite

De Aphrodite is in 1994 gebouwd in Lemmer als luxe charterschip voor de Wadden- en de Oostzee. In 2016 is het schip verkocht aan de huidige eigenaar en wordt gebruikt als privéjacht. De Aphrodite vaart behalve in de Oostzee op alle Europese wateren inclusief de Middellandse Zee.

Het schip is een Brik, geheel dwars getuigd, met 17 zeilen. Met vol zeil beschikt de Aphrodite over 383 vierkante meter zeil. Met een hoofdmotor van 360 pk, een boegschroef van 150 pk en een diepgang van 2 meter is het schip erg goed bestuurbaar. Over de volle lengte meet het schip 30 meter met een breedte van 7 meter. Met gunstige wind behaalt het schip een snelheid van 8 knopen op vol zeil. Het schip is verbazingwekkend goed te zeilen met een kleine bemanning. Zo kan worden gevaren met 2 ervaren zeilers en kunnen de zeilen met handkracht worden gezet in 30 minuten.

Bijzonderheid van het schip is dat het door zijn masten, opgerolde zeilen en vele lijnen met windkracht 4 à 5 zonder zeilen of motor 1,5 tot 2 knopen vaart. De lengte van alle lijnen opgeteld bedraagt 3,4 kilometer.

De Aphrodite bezocht de laatste jaren verschillende Sail evenementen, waaronder Sail Den Helder, Sail Delfzijl en Sail Londen.

Type

Bouwjaar

1994

Vlag

Lengte

30

Breedte

7

Zeiloppervlak

383

Snelheid onder zeil

8

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Crew

2

Passagiers

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven