Guayas zeilboot met Colombiaanse vlag
Bevestigd 2020

Tall Ships

Guayas

Warm ontvangst

Guayas

Deze opvallende verschijning behoort toe aan de Marine van Ecuador en werd in 1976 te water gelaten. Haar naam verwijst naar drie indicaties: Zo wordt hiermee de Indiaanse Chief Guayas geëerd, de rivier de Guayas en het eerste Ecuadoriaanse stoomschip van dezelfde naam. Dit laatstgenoemde schip werd in Zuid-Amerika gebouwd in 1841 en vind je nog terug in het wapen van Ecuador.

De huidige Guayas is een driemastbark, met een bemanning van in totaal 155 personen. Ze is een zusterschip van de Gloria uit Colombia (ook aanwezig bij SAIL Amsterdam 2015), maar ook van de Simon Bolivar uit Venezuela en de Cuauhtemoc uit Mexico. De Guayas heeft meerdere internationale races en regatta’s op haar naam staan. Al sinds 1822 heeft de Ecuadorian Naval School een goede naam op het gebied van sailtraining.

Overal waar zij komt staat het publiek in lange rijen om het schip te mogen bekijken. De vriendelijke bemanning maakt het schip extra populair. De Guayas heeft een lengte van 79 meter en een diepgang van 4.8 meter.

Bouwjaar

1976

Vlag

Thuishaven

Lengte

78.4

Breedte

11

Zeiloppervlak

1410

Bezoek aan SAIL Amsterdam

1980, 2015

Crew

35

Passagiers

120

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven