Tall Ships

Driemast Volschip

Mir

  • Verhaal
  • Feiten
  • Vergelijkbare schepen

Verhaal

Mir

Traditioneel zeilen

De naam betekent ‘Vrede’! Het schip wordt gebruikt voor sailtrainingen van de studenten op haar universiteit. Daarnaast wordt zij ook ingezet voor opleidingen in de maritieme wetenschappen en oceanografie. Ze werd gebouwd in 1987 te Polen. Het schip is uitgerust met een complete ziekenzaal en heeft zelfs een chirurg aan boord. Er zijn geen lieren of winches, er wordt dus traditioneel gezeild.

Dit welbekende Russische driemastvolschip is een welkome gast en was al vele malen in Nederland. Maar altijd weer trekt zij veel bezoekers. Als sailtrainingsschip van de Admiral Makarov State University in St.Petersburg, neemt zij ook regelmatig deel aan de Tall Ships Races. Zij is een van de snelste schepen en heeft al vele overwinningen op haar naam staan. Zusterschepen zijn o.a. De Poolse Dar Mlodziezy, de Khersones en Druzhba uit Oekraïne, de Nadezhda en Pallada uit Vladivostok, Rusland.

Haar eerste en meest bekende kapitein was Victor Antonov, die tot op hoge leeftijd het schip aanvoerde in de Tall Ships Races. SAIL is er trots op, de MIR te mogen verwelkomen in dit evenement, waarin Sailtraining voor jongeren zo belangrijk is. De MIR is ruim 109 meter lang en heeft normaliter 55 bemanningsleden en 96 cadetten of trainees.

Gallerij

3 Foto's

De masten van de MIR in de wind
Groot zeilschip in het midden van de rivier omringt door kleine boten
De MIR vaart voor een dorp langs met heuvels op de achtergrond

Feiten

Mir

Type

Driemast Volschip

Vlag

Rusland

Thuishaven

St Petersburg

Breedte

13.9

Passagiers

55

Hoogte

50.10

Lengte

109

Zeil oppervlak

2771

Snelheid onder zeil

12

Passagiers

0-96

Bouwjaar

1987

Bezoek aan sail amsterdam

2000, 2005, 2010, 2015

Next

Maybe Sailing

Wil je op de hoogte blijven?

Met het laatste nieuws over schepen, projecten en het programma vaar jij altijd op de eerste rij!