De laatste orginele Nederlandse driemaster de Oosterschelde zeilt over de zee
Bevestigd 2020

Tall Ships

Oosterschelde

Laatste originele Nederlandse driemaster

Oosterschelde

De ‘Oosterschelde’ is de laatst overgebleven originele Nederlandse driemaster. Met haar imposante tuigage, haar lengte van 50 meter en haar stijlvol ingerichte interieur, is de ‘Oosterschelde’ een indrukwekkende verschijning. Het schip heeft als thuishaven Rotterdam en vaart overal waar voldoende water is.

Het schip is in 1917 gebouwd voor de internationale handelsvaart en volledig gerestaureerd in 1992. De ‘Oosterschelde’ is erkend als monument met grote culturele en historische waarde. De ‘Oosterschelde’ voorziet in haar eigen onderhoud en wordt overal ter wereld ingezet voor presentatie- en promotieactiviteiten van bedrijven en instellingen.

Daarnaast maakt het schip reizen langs interessante kusten, waarop individueel geboekt kan worden. Zo werden, naast veel Europese landen, ook Spitsbergen en Antarctica aangedaan. In april 2014 voltooide de ‘Oosterschelde’ een tweede reis om de wereld. Een klassieke reis via Kaap de Goede Hoop naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na de ronding van Kaap Hoorn bezocht het schip Antarctica voordat ze weer naar het noorden zeilde.

Bouwjaar

1917

Laatste re-fit

1992

Vlag

Thuishaven

Lengte

50

Breedte

7.5

Hoogte

36

Zeiloppervlak

891

Snelheid onder zeil

18

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Passagiers

120

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven