Stoer en robuust

Pedro Doncker

De imposante barkentijn “Pedro Doncker” is op verschillenden nautische evenementen een bekende verschijning, een snelle zeiler met veel dekruimte. In 1992 werd het stoere zeeschip grondig verbouwd tot een statige driemast-tuigage.

De Pedro Doncker is een robuust zeeschip, gebouwd om de ruwe zeeën van de Noord-Atlantic te kunnen weerstaan. In 1992 werd de stoere zeiler met een knipoog naar het verleden en een blik op de toekomst verbouwd tot een imposante driemast-barkentijn, waarna het schip werd ingezet als charterschip in de Caribische zee.

In 1998 kocht Reederij Vlaun Holding B.V. de Pedro Doncker en zeilde deze met een bemanning van slechts vier man over de Atlantische Oceaan naar Europa. Op deze reis bewees de Pedro Doncker nogmaals haar zeewaardigheid door twee orkanen te trotseren. Sindsdien bezeilt dit “Tall Ship” de Europese wateren waar het op verschillenden nautische evenementen een geliefde verschijning is.

De twee salons, waarvan één met een gezellige bar, het ruime dek, deels overdekt, maakt dat het schip zich uitstekend leent voor dagtochten en bedrijfsbijeenkomsten.

Bouwjaar

1974

Laatste re-fit

1992

Vlag

Thuishaven

Lengte

47

Breedte

7.50

Hoogte

34

Zeiloppervlak

1007

Snelheid onder zeil

10

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2005, 2010

Crew

12

Passagiers

100

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven