IJ gevuld met boten die het licht aanhebben in de avond

Maak jij SAIL mogelijk?

Vrijwilligers

Er hebben inmiddels genoeg vrijwilligers zich aangemeld om samen #SAIL2020 mogelijk te maken.
Je kunt je wel nog aanmelden voor een plaats op de reservelijst.

Meld je aan

Alles wat jij wilt weten

Veelgestelde vragen

Wil jij iets wijzigen in je registratieformulier? Dat kan! Onderaan in de e-mail die je hebt ontvangen, nadat je de registratie hebt ingevuld, staat een link waar je een verzoek kan doen tot het wijzigen van informatie, zie ‘’aanpassingen maken’’. Vervolgens krijgen wij dit verzoek binnen en laten wij je weten of de informatie is gewijzigd.

Meld je aan

Iedereen die enthousiast en gemotiveerd is om onderdeel te worden van het grootste nautische vrij toegankelijke evenement van de wereld en daar samen een succes van wil maken. Er is wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen:

 • Iedere vrijwilliger is minimaal 17 jaar oud op 12 augustus 2020. Wanneer je 17 jaar oud bent op 12 augustus 2020 heb je toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig, graag contact opnemen met vrijwilligers@sail.nl. Ben je 18 jaar of ouder op 12 augustus 2020 hoef je niks te doen.
 • Iedere vrijwilliger is minimaal 3 van de 5 dagen beschikbaar tussen 12 en 16 augustus 2020
 • Iedere vrijwilliger is aanwezig op één van de vrijwilligersdagen (de keuze is zaterdag 14 maart 2020 of zaterdag 21 maart 2020). Op deze dag nemen we je mee in het verhaal en gevoel van SAIL Amsterdam 2020.
 • Iedere vrijwilliger is in staat om in het Nederlands te communiceren, Engels is niet verplicht maar wel handig.
 • Iedere vrijwilliger is zowel fysiek als mentaal gezond om zijn/haar werk goed uit te voeren tijdens SAIL Amsterdam 2020. Wanneer je hierover twijfelt neem dan contact op met vrijwilligers@sail.nl.

De verwachting is dat we zo’n 2.000 vrijwilligers nodig hebben. Ken jij iemand die nog geen vrijwilliger is maar dat wel wil worden? Deel dan deze pagina!

Stap 1: Meld je aan als vrijwilliger voor SAIL Amsterdam 2020 (vanaf 26 augustus 2019)
Stap 2: Kom naar een vrijwilligers-dag (zaterdag 14 of zaterdag 21 maart 2020)
Stap 3: Toewijzing van functie bij SAIL Amsterdam 2020 (mei 2020)
Stap 4: Kom naar de teambuilding dag (juni 2020)
Stap 5: Kom je kleding ophalen en de laatste informatie (dinsdag 11 augustus 2020)
Stap 6: Maak samen SAIL Amsterdam 2020 tot een succes (12 t/m 16 augustus 2020)

Dat kan zeker! SAIL verbindt de hele wereld, ook met vrijwilligers uit alle windstreken. Als je een paspoort hebt uit een land van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland, dan kun je zonder extra benodigdheden vrijwilligerswerk doen tijdens SAIL Amsterdam 2020. Heb je een paspoort uit een ander land, dan heb je een tewerkstellingsvergunning nodig. Neem in dat geval contact op met vrijwilligers@sail.nl .

Tot de landen uit de EER vallen: België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Hongarije; Ierland; IJsland; Italië; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta;  Nederland;  Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal; Roemenië; Slovenië; Slowakije; Spanje; Tsjechië; Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland); Zweden.

Helaas kunnen wij als organisatie de vrijwilligers van SAIL Amsterdam 2020 niet van een slaapplek voorzien. Wij begrepen wel dat het lastig kan zijn al kom je van de andere kant van Nederland, daarom vragen we in de registratie aan alle vrijwilligers of ze in (de omgeving van) Amsterdam wonen en een slaapplek over hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers die hierop ‘’ja’’ antwoorden kunnen we je wellicht in contact brengen met een desbetreffende vrijwilliger om bij diegene te overnachten. Zou je dat graag willen? Mail dan naar vrijwilligers@sail.nl. Wij kunnen hierin helaas niks beloven.

Alleen de reiskosten gemaakt voor het bijwonen van de vrijwilligersdagen en de teambuildingsdag worden vergoed. Vergoeding is gebaseerd op € 0,19 per gereden kilometer of kosten gemaakt voor het OV. Tijdens de genoemde dagen kun je hiervoor naar het declaratieformulier vragen.

Allereerst word je onderdeel van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland en het grootste nautische event van de wereld. Als vrijwilliger stap je aan boord en ben je onmisbaar voor de realisatie van SAIL. Naast dat je nieuwe ervaringen op doet en nieuwe mensen leert kennen, ontvang je concreet:

 • Vrijwilligersdagen
 • Teambuildingsdag
 • Uniek kledingpakket
 • Eten & drinken tijdens je shift
 • Vrijwilligerscafé
 • Omvalfeest (eindfeest)
 • Certificaat
 • Onvergetelijke ervaring
 • Dankbaarheid

Je kan je aanmelden totdat alle vrijwilligersposities zijn ingevuld. We zullen tijdig communiceren wanneer dat (bijna) het geval is.

Klik hier om je aan te melden.

Nee dat kan niet. Wil je wel graag met een vriend/vriendin samen werken tijdens SAIL Amsterdam 2020? Vermeld dit dan bij ‘’opmerkingen’’ aan het einde van het registratieformulier en kies dezelfde voorkeursfuncties en dagen. We proberen jullie samen in te delen maar we kunnen niks beloven.

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

Stichting SAIL Amsterdam (SSA) heeft de gevraagde gegevens nodig om alle vrijwilligers op de juiste manier te voorzien van informatie, om een juiste indeling te maken en om te kunnen responderen. De gegevens worden alleen door SSA opgeslagen tot 31 december 2020. Voor SAIL Amsterdam 2020 werkt SSA samen met Deedmob. Zij gebruiken de gegevens voor de planningstoolkit en slaan deze gegevens op tot 31 augustus 2020. Alle gegevens worden niet met derden gedeeld. De gegevens worden opgeslagen door Stichting SAIL Amsterdam en Deedmob en worden op aangegeven data verwijderd.

Stichting SAIL Amsterdam (SSA) mag jou na afloop van SAIL Amsterdam 2020 eenmalig benaderen voor vrijwilligerswerk voor SAIL Amsterdam 2025. Daarvoor heeft SSA inzage in jouw gegevens en slaat daarvoor jouw volledige naam en emailadres op tot 1 juni 2024.

Als je een coördinerende rol krijgt tijdens SAIL Amsterdam 2020 moet je minimaal 5 dagen beschikbaar zijn en ben jij hét contactpersoon tussen de vaste SAIL-organisatie en een groep vrijwilligers. We zullen voor alle coördinatoren een aparte bijeenkomst organiseren, meer informatie daarover volgt nog. Wanneer je aangeeft een coördinerende rol te willen hebben zullen wij contact met je opnemen voor een vervolggesprek.

3 dagen is het minimum, 5 dagen mag ook! Hoe meer dagen je meewerkt, hoe groter je betrokkenheid bij het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland: SAIL. En daarmee help je de organisatie van SAIL ontzettend!

In het voortraject hebben we bijvoorbeeld vrijwilligers nodig die de kledingpakketten gaan samenstellen voor alle andere enthousiaste vrijwilligers. En vrijwilligers die zich willen inzetten voor het opbouwen van diverse SAIL-locaties. Andere werkzaamheden zullen we nader bepalen. Als je graag al in het voortraject wilt helpen, geef dat dan aan in het registratieformulier. Dan zullen wij jou daarover informeren.

In het traject na afloop van SAIL hebben we bijvoorbeeld vrijwilligers nodig om e.e.a. op te ruimen, af te bouwen of weg te brengen naar diverse locaties. Exacte werkzaamheden zullen we nader bepalen. Als je graag in het natraject wilt helpen, geef dat dan aan in het registratieformulier. Dan zullen wij jou daarover informeren.

Een shift is een bepaald tijdsbestek waarin je aan het werk bent. De shift is of ochtend/middag of middag/avond. Afhankelijk van je functie en de locatie waar je werkt word je ingezet op een bepaalde shift. In het voorjaar van 2020 zal meer bekend worden over op welke shift je ingezet zal worden. Onze tip is om, de beschikbaarheid van dagen die je hebt aangegeven, volledig vrij te houden.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Voor de omgang met bepaalde doelgroepen tijdens SAIL Amsterdam 2020 kan het zijn dat een VOG gevraagd wordt. Bijvoorbeeld bij het werken met kwetsbare mensen die begeleidt moeten worden. Dit is niet voor alle functies tijdens SAIL Amsterdam 2020 noodzakelijk.

Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden van SAIL.

In het registratieformulier kun je drie voorkeursfuncties aangeven. Op basis van jouw voorkeuren en ervaring(en) zullen we je indelen op een functie. We streven ernaar om in mei 2020 de definitieve functie(s) bekend te maken.

In principe niet. Wanneer dit wel het geval is, dan hoor je dat van ons.

Op een vrijwilligersdag nemen we je mee in het verhaal en het gevoel van SAIL. Daarom is het verplicht om aanwezig te zijn bij één van de twee dagen (zaterdag 14 of 21 maart 2020). In het registratieformulier kun je je voorkeur voor een dag aangeven. Naast deze twee dagen zullen we medio juni 2020 ook een teambuildingsdag organiseren. Waar, wanneer en wat de teambuilding dag precies inhoudt krijg je tijdig te horen.

Zaterdag 14 of 21 maart zijn de eerste vrijwilligersdagen, dit zal overdag plaatsvinden. Omdat we je op deze dagen meenemen in het verhaal en het gevoel van SAIL is het verplicht om aanwezig te zijn bij één van deze twee dagen. In het registratieformulier kun je je voorkeur voor een dag aangeven. Naast deze twee dagen zullen we medio juni 2020 ook een teambuildingsdag organiseren. Waar, wanneer en wat de teambuilding dag precies inhoudt krijg je tijdig te horen.

Daar ontvang je tijdig informatie over.

Alle nieuwe vrijwilligers hebben een sollicitatiegesprek tijdens de vrijwilligersdagen. Dit om elkaar beter te leren kennen en om samen te bekijken of de functiekeuze die je hebt gemaakt bij je past.

Allereerst word je onderdeel van het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland en het grootste nautische event van de wereld. Als vrijwilliger stap je aan boord en ben je onmisbaar voor de realisatie van SAIL. Naast dat je nieuwe ervaringen op doet en nieuwe mensen leert kennen, ontvang je concreet:

 • Vrijwilligersdagen
 • Teambuildingsdag
 • Uniek kledingpakket
 • Eten & drinken tijdens je shift
 • Vrijwilligerscafé
 • Omvalfeest (eindfeest)
 • Certificaat
 • Onvergetelijke ervaring
 • Dankbaarheid

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven