Bevestigd 2020

Tall Ships

Fryderyk Chopin

Trainingsschip

Fryderyk Chopin

STS “Fryderyk Chopin” is de jongste van de Poolse grote schepen. Het werd gebouwd tussen 1990 en 1992 op de “Dora” scheepswerf, in Gdansk, voor de “International Class Afloat Foundation” als idee van zijn president, Captain Krzysztof Baranowski, en zijn naaste medewerker en plaatsvervanger, Captain Ziemowit Baranski. Het schip is ontworpen door Zygmunt Choren, deze heeft ook de “Pogoria” en “Dar Młodziezy” ontworpen.

Ze is vernoemd naar de Poolse negentiende-eeuwse muzikale componist, “Fryderyk Chopin”. Het schip heeft een lange boegspriet, wat betekent dat ze vijf kopzeilen kan zetten en profiteren van lichte wind. De masten zijn maar liefst 6 meter lang, wat uiterst zeldzaam is. Het tuigoppervlak is daardoor 1200m2.

Het schip is sinds 2000 eigendom van de European School of Law and Administration in Warschau. Momenteel dient STS “Fryderyk Chopin” nog steeds hetzelfde doel. Het herbergt Schools Afloat, Cruises of Architects, Academies under Sails, cruises georganiseerd als onderdeel van het Baltic University Program en trainingsprogramma’s voor alle liefhebbers van grote schepen.

Type

Bouwjaar

1992

Vlag

Thuishaven

Lengte

55.5

Breedte

8.5

Hoogte

36.27

Bezoek aan SAIL Amsterdam

2015

Crew

8

Passagiers

53

SAIL verbindt de hele wereld

Gebruik #SAIL2025 en deel waar jij nu bent!

Clipper Stad Amsterdam omringt door mensen met de Nederlandse vlag aan de achterkant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Stay updated

Naar boven